N 200

N 200

lördag 23 augusti 2014

Bynanders motormuseum



I Svenljunga finns ett motormuseum som är inrymt i en stor helrenoverad lagård. Här visas ett stort antal välvårdade pärlor på två och fyra hjul. Många av fordonen kommer från GeKås-Görans samling. Lokalerna är ljusa och trevliga och det finns en servering i entrén. Detta var målet för dagens utflykt med N200.



 En tvåhjulig farkost med namnet Bond. 



Vi hade stämt träff med några personer som på olika sätt haft anknytning till N200. Nestor i gänget var Henry som nyss fyllt 90 år. En sprallig grabb som hade mycket att berätta ur ett händelserikt liv som chaufför, lastbilsförsäljare och pilot.




Vi passerade Fagered där bussen hämtade sina allra första passagerare den 8 maj 1948. Idag fick vi bjuda två pigga tjejer som var med den gången på en tur  till Älvsered. På bilden även Inger som aldrig missar en chans att åka i pappas gamla buss och Folke som tog körkort på bussägare Carlsons bilskola 1950. Den gången kostade ett körkort 175 kr. 



Varje välplanerad utflykt innehåller ett måltidsuppehåll. Idag valde vi att stärka oss på Mandys Diner i Älvsered. Här har man skapat en USA-inspirerad retromiljö med amerikansk meny.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar